Drukkerij Het Punt

ONZE PAPIERSOORTEN

SOPORSET

Een toonaangevend merk moet uiteraard ook aan de hoogste milieunormen voldoen. Soporset maakt voor zijn assortiment gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen en past de meest geavanceerde technieken toe. Bos-biomassa vormt de belangrijkste energiebron voor het productieproces van Soporset, dat daarmee een voorbeeld van duurzaamheid en energie-efficiëntie is. De bossen die door de Portucel Soporcel groep worden beheerd, zijn bovendien een belangrijk koolstofreservoir dat bijdraagt aan de vermindering tot de uitstoot van broeikasgassen. Soporset biedt u een uitstekende printkwaliteit in vier kleuren en perfecte print eigenschappen.
Deze witte papiersoort is beschikbaar in volgende diktes:
- 90g/m2: gewoon copieerpapier
- 120g/m2: iets dikker (zoals kwalitatief briefpapier)

Bio Top Next

Premium papier zonder optische witmakers met een natuurlijk witte tint, 100% chloorvrij en bestand tegen veroudering. Door zijn gladde oppervlak zeer geschikt voor het drukken van foto’s. De natuurwitte tint in combinatie met een fijn papiergevoel, maakt deze papiersoort zeer geschikt voor boeken, brochures, tijdschriften, direct mails en vele andere soorten producties.
Deze licht beige papiersoort is beschikbaar in volgende diktes:
- 120g/m2: mooi stevig papier, geschikt voor briefpapier
- 300g/m2: geschikt naamkaartjes en folders

Experia Digi silk

Gestreken papier is ongestreken papier met een strijklaag die de drukeigenschappen van het papier verbetert. De strijklaag wordt in één of in meerdere keren aangebracht. We spreken dan van eenmalig gestreken, dubbel gestreken of triple coated. De strijklaag kan bovendien een glanzende, half matte of matte afwerking krijgen. Bij Experia Digi Silk is dit een half matte afwerking.
Deze papiersoort in gebroken wit is beschikbaar in volgende diktes:
- 130g/m2
- 170g/m2
- 350g/m2

Pure Coton - Cocaine

De Pur Coton collectie is speciaal ontworpen voor exclusieve en premium communicatiedoeleinden. Het zijdezachte en fluweel papiergevoel is synoniem aan luxe en elegantie. Pur Coton met de kleurbenamingen Cocaïne (wit), Absinthe (ivoor), Smoke (grijs) en Poudre Noire (zwart) versterken deze uitstraling. Het papier en karton is te bedrukken in offset, zeefdruk en letterpress. Daarnaast geschikt voor de veelgebruikte afwerkingstechnieken zoals foliedruk en pregen.
- 100% katoen
- Luxe en elegante touch
- 350g/m2

DI-Pro

Di-Pro is een hoogwit ongestreken papiersoort met een glad oppervlak. Di-Pro (Digital Professional) is speciaal ontwikkeld voor kleurrijke illustraties op kopieermachnies, dry toner- of inkjet printsystemen. Deze papiersoort garandeert een vanzelfsprekende kwaliteit.
- 300g/m2
- Glad ongestreken oppervlak
- Hoogwitte kleur voor een mooi beeldcontrast

Muscat Brown

Muskat is een 100% gerecycled, ongestreken papier en karton met een natuurlijke uitstraling. Muskat is een ecologisch verantwoorde keus doordat het papier geproduceerd wordt uit 100% gerecyclede vezels. Door het recycled karakter van Muskat is er een tweezijdigheid mogelijk en kan er een tintverschil tussen voor- en achterzijde kan ontstaan.
- 100% gerecyclede vezels
- Ecologisch verantwoorde keus
- Bijpassende enveloppen beschikbaar
- Geschikt voor contact met droge en niet vette voeding

Synaps XM

Synaps is een hoogwaardige synthetische kwaliteit op basis van polyester met een wit en mat oppervlak. Deze kwaliteit is scheurvast, waterbestendig en biedt een kostenefficiënt alternatief voor het lamineren van papiersoorten. Synaps is anti-statisch en heeft een uitstekende dimensionele stabiliteit. Synaps is uitermate geschikt voor menukaarten, kofferlabels, scheurbestendige tab pagina’s en weerbestendig promotiemateriaal.
- Hoogwaardig synthetisch materiaal met een mat oppervlak
- Scheurvast, waterbestendig en anti-statisch
- Bruikbaar tussen 95ºC en -40ºC

Shopping cart close